Bizden Haberler


Çamlı’dan Avrupa Birliği Projesine Tam Destek

Çamlı’dan Avrupa Birliği Projesine Tam Destek

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığında düzenlenen ve Yaşar Holding Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Grup Başkanı Hasan Girenes, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Çamlı Yem firması Yem, Kanatlı ve Bitki Besleme İş Ünitesi Direktörü Cenk Doğru, Kanatlı İşletmesi Üretim Müdürü Gündüz İlsever, Çamlı Kanatlı İşletme Veteriner Hekimleri, Ziraat Fakültesi Zootekni Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Figen Kırkpınar, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Sezen Özkan katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, "Avrupa Birliği destekli yürütülmekte olan AWIN “ Animal Welfare Indicators” projesinin kapanış toplantısı ve plaket töreni gerçekleşti.

Haziran 2014 tarihinde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Milano Üniversitesinden AWIN proje ekibi üyeleri ve Çamlı Yem ekibinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim çalışmaları, hem Çamlı’nın sözleşmeli hindi kümeslerinde hem de Hedef Ziraat kümeslerinde yapılan uygulamalarla sürdürüldü. Hindilerde hayvan refahının ölçümü ve iyileştirilmesi konularında işbirliğini kapsayan proje, Aralık 2014 tarihinde tamamlandı.

Avrupa Birliği, hayvan refahı ile ilgili bir yönetmelik hazırlama aşamasında bu projeye kanatlı türü olarak hindileri de dahil etmiş; bu kriterlerin belirlenmesinde tüm dünya ülkeleriyle bir tarama çalışması yapılıp ilgili veriler toplanmıştı.

Sanayi ve Üniversite işbirliğini her zaman desteklediklerini ve şirket olarak bu gibi projelerde yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Yaşar Holding Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Grup Başkanı Hasan Girenes, toplantıda, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesiyle olan işbirliği olanakları ve yeni projeler hakkındaki olumlu görüşlerini de dile getirdi.

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.