Bizden Haberler


Pınar Enstitü Eğitimlerin İkinci Ayağını Eskişehir’de Başlattı

Pınar Enstitü Eğitimlerin İkinci Ayağını Eskişehir’de Başlattı

Pınar Enstitü öncülüğünde , çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı , hayvan beslemesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesi amacıyla gerçekleştirilen Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi’nin ikinci ayağında, Eskişehir’de 1400 yetiştiriciye eğitim verilecek.

İlk olarak Mayıs ayında Muğla Milas’ta 2600 süt üreticisinin katılımıyla başlayan proje Pınar Enstitüsünün öncülüğünde Eskişehir Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Eskişehir İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği, SS Eskişehir Bölgesi Hayvancılık Koop. Birliği ve İnönü İlçesi Süt Üreticileri Birliği’nin yanı sıra Pınar Süt ve Çamlı Yem Besicilik işbirliğiyle Eskişehir’e taşındı.

Projeyle ilgili Hedef A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan yaşar şu bilgileri verdi: ‘’Bu model sayesinde, İzmir Süt üretiminin başkenti oldu. İlerleyen yıllarda biz bu modeli Eskişehir’e taşıdık ve benzer bir ekonomik etki bu bölgede de gerçekleşti. Bu modelle tüm sektöre örnek oluşturduk. Tıpkı Ege ve İç Anadolu’da yarattığımız değeri şimdi de Güneydoğu Anadolu Bölgesi için yaratmaya soyunduk. Şanlıurfa fabrikamız aracılığıyla bu bölgedeki üreticilere de sürdürülebilir bir iş modeli öğreteceğiz.’’

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.