Bizden Haberler


AgTech7 Tarım Projesinde Çamlı Yem Ve Yaşar Üniversitesi İşbirliği!

AgTech7 Tarım Projesinde Çamlı Yem Ve Yaşar Üniversitesi İşbirliği!

Yaşar Topluluğu’nun entegrasyon felsefesi altında 1983 yılında faaliyetlerine başlayan ve bugün karma yem, kültür balıkçılığı, hindi besiciliği, organik süt hayvancılığı ve bitki besleme alanlarında öncülüğünü ve liderliğini sürdüren Çamlı Yem Besicilik, geliştirdiği yeni işbirlikleri ile bir Avrupa Birliği projesine imza atıyor.

AB Erasmus+ Knowledge Alliances Programı kapsamında desteklenen “AgTech7: Tarladan Sofraya Tarım Ve Gıda Teknolojileri Eğitimi İçin Tarım-Gıda İşletmeleri, Akademi Ve Yatırım Melekleri Bilgi Müttefikliği Projesi”, Türkiye’den Yaşar Üniversitesi ile birlikte Çamlı Yem Besicilik’in, Sırbistan’dan Novi Sad Üniversitesi’nin ve BioSense Enstitüsü’nün, Hollanda’dan Maastricht Üniversitesi’nin, Belçika’dan Avrupa İş Melekleri Ağı’nın ve Yunanistan’dan Güneydoğu Avrupa Araştırma Merkezi’nin ve Neuropublic kuruluşunun ortaklıklarıyla gerçekleşiyor. 5 ülkeden üniversite, merkezler ve melek yatırım kuruluşlarının yer aldığı proje ile tarladan sofraya tüm tarım-gıda zincirini en iyi hale getirmek için kapsamlı bir eğitim programı geliştirilecek. Erasmus+ kapsamında 893 bin 455 Avro destek alan proje ile çiftlik yönetimi bilgi sistemleri için veri analitiği (FMIS), tarım-gıda değer zinciri için Blockchain teknolojisi uygulamaları, tarım finansmanında ve sigorta faaliyetlerinde tarım-gıdaya özel yenilikçi uygulamalar, nesnelerin interneti ve uydu sistemlerini kullanarak kaynakların verimliliği ve rekolte arttırma yöntemleri, tarım gıda tedarik zinciri yönetimi optimizasyonunda yapay zeka uygulamaları, kişisel markalaşma ve değişen besleme biçimleri için nöropazarlama ve yalın startup (lean startup) metodu ile tarım-gıda girişimciliği alanlarında katılımcılara işlerini hızlı geliştirme teknikleri eğitimleri tasarlanacak. Eğitimler, hem üniversite öğrencilerine hem de sektörde çalışan profesyonellere, yatırımcılara ve genç girişimcilere hitap edecek.

Projenin sonunda, Yaşar Üniversitesi bünyesinde geliştirilecek Açık ve Uzaktan Eğitim Platformunda, kuramsal ve uygulamalı bilgiler yeni eğitim teknolojileri ile sunulacak. Herkese açık olacak bu online platform ile tüm ilgililerin kolayca bilgiye ulaşması hedefleniyor. Proje, ayrıca tarım teknolojileri sektörünün geleceğinin tartışılacağı kapsamlı bir uluslararası tarım-gıda eğitim konferansına da ev sahipliği yapacak.

               

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.