Çamlı ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde‘ Projesi İçin Tire’de Üreticilerle Buluştu

Pınar Enstitüsü öncülüğünde, çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesi amacıyla ‘’Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesinin 3. etabı 18 Kasım 2015’te 1000’den fazla üreticinin katılımıyla İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Tire Süt Kooperatifi’nin yanı sıra Pınar Süt ve Çamlı Yem Besicilik işbirliğiyle Tire’de gerçekleşti.

Tire bölgesi eğitimlerinin tamamlanmasıyla birlikte 5 binden fazla üreticinin eğitim aldığı proje için Yaşar Holding Başkan Vekili Sayın İdil Yiğitbaşı, süt üreticilerimizin toplumumuzun sağlıklı gelişmesinde çok önemli bir rolü olduğuna, sağlıklı ürünler için öncelikle kaliteli hammaddeye ihtiyaç duyduğumuza, en büyük hedefimizin üreticilerin bilgilerini ve tecrübelerini arttırmak olduğuna ve sütümüzün onların ellerinde değer kazandığına önemle değindi. Sayın İdil Yiğitbaşı’nın sözlerine ek olarak; Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, sütün doğası gereği mucizevi bir ürün olduğunu, yüzbinlerce insanın bu işten kazanç sağladığını, çiğ süt üretiminin ülkemizde hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sağladığını, halkımızın yeterli ve dengeli beslenmesine destek olduğunu ve üreticilerimizin yaşam kalitesini arttırarak, refahın tabana yayılmasını sağladığını belirtti.

Sağlıklı beslenme bilinci kazandırmak için toplumun hizmetinde olan Pınar Enstitüsü, gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratmak amacıyla bilimsel projelere destek vermek ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak misyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.