Geleneksel Üretici Geliştirme Seminerleri’nin İlk Etabı Tire’de Gerçekleşti

28 Aralık Salı günü Tire Belediyesi Seha Gidel Salonu'nda Çamlı, Pınar Süt ve Tire Süt Kooperatifi tarafından düzenlenen 'Ortak Üretici Geliştirme Toplantısı' büyük ilgi topladı.

2011 yılında Ege Bölgesi ağırlıklı olmak üzere tüm bölgelerde etkin bir biçimde gerçekleştirilecek olan bu seminerlerin ilki Tire’de gerçekleştirildi. Organizasyon, Yaşar Topluluğu şirketlerinden Çamlı firmasının Türkiye Satış Müdürü Güven Çobanyıldızı’nın Tire’nin Türkiye hayvancılığı için taşıdığı önemi ve hayvancılığı geliştirmenin en büyük amaçları olduğunu vurguladığı açılış konuşması ile başladı.

Çok sayıda hayvan yetiştiricisi ve süt üreticisinin katıldığı organizasyonda Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Türkiye’de hayvancılığın sorunları ve gelişim alanları ile ilgili bir konuşma yaptı.

Türkiye hayvancılığının önemli merkezlerinden olan Tire’deki organizasyona yaklaşık 200 üretici katıldı. Üreticilere 3 ayrı uzman veteriner tarafından Modern Büyükbaş Yetiştiriciliği ve Güncel Yöntemler hakkında bilgi verildi ve soruları yanıtlandı. Çamlı ve Pınar Süt’ün bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı ve devamı gelecek olan bu organizasyonlar ile, önemi her geçen gün artan tarım ve hayvancılığın Türkiye’de çok daha bilinçli ve verimli yapılması ve üreticinin kazancının arttırılmasını hedefliyor.