Bilgi Merkezi


Alabalık Tüketimi Niçin Gereklidir?

Vücuttaki Hasarlı Dokuları Onarır!

Alabalığın bilinen en önemli faydaları arasında vücuttaki hasarlı dokuları onarmasıdır. Alabalık özellikle omega bakımından oldukça zengin bir balıktır. Mevsiminde tüketilmesi durumunda vücutta hasarlaşmış dokuları tedavi eder. Ayrıca kişinin kendini daha dinçte hissetmesini sağlar.

Büyüme ve Gelişmede Etkilidir!

Özellikle büyüme çağında olan ergenlik çağına yeni girmiş çocuklarda alabalık tüketimi teşvik edilmektedir. Alabalık çocukların büyüme ve gelişmesini sağlar. Özellikle çocukların zekasını da doğrudan olumlu yönde etkiler. Hafızayı güçlendirir ve okulda daha başarılı olmasını sağlar. Alabalık mevsiminde düzenli tüketilerek çocuklara ikram edilmesi uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilir.

Protein Salgılar!

Alabalık tam anlamı ile bir protein deposudur. Protein ise hücrelerin ihtiyaç duyduğu bir şeydir. Vücuttaki protein ihtiyacını karşılayan alabalık tüketimi pek çok kişi tarafından tavsiye edilir. Sadece tatlı sularda yaşadığı için alabalık oldukça zengin bir balık türlerindendir.

Romatizmal Hastalıklara İyi Gelir!

Alabalık romatizmal hastalıklara doğrudan etki eder. Romatizmaya bağlı olarak gerçekleşen belirtilerin de en aza inmesini sağlar. Böylece daha iyi hissetmenizi sağlar.

Kolestrolü Dengeler!

Kolesterolü dengeleyici özelliği ile bilinir. Bu sayede yüksek kolesterol problemleri ile mücadele edenlere destekleyici tedavi olabilir. Sinir sistemini düzenler. Pek çok kanser türüne karşı tedavi edici etkileri ile bilinir.

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.