Tavuk ve hindi eti, anemiyi önleyen “hem” formunda demir içermektedir. Vücut, bu demir formunu sebzeler gibi bitkisel gıdalarda bulunan “hem formunda olmayan demirden” daha iyi değerlendirir.
Yüksek kaliteli beyaz et proteini, yaşlandıkça meydana gelen kas kaybını, diğer protein kaynaklarına göre daha etkin bir şekilde önler.
Beyaz et tüketimi, kemik sağlığının gelişiminde son derece önemlidir. Yeterli miktarda kalsiyum, D vitamini, B-12 vitamini, protein ve omega-3 yağ asitleri içerir. Böylece, kemiklerin gelişiminde etkilidir.
Beyaz et, bebeklerde fetal dönemden başlayarak, çocukluk ve gençlik çağlarında beyin gelişimini ve sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan B12 vitaminin tek doğal kaynağıdır.
Piliç ve hindi etinde, metabolik performansı etkileyen ve gerekli bir mineral olan selenyum, bolca bulunur. Selenyum, hücre hasarlarını engelleyen, tiroid fonksiyonlarını düzenleyen ve kanser oluşumunu engellemeye yardımcı olan bir antioksidandır.
Beyaz et, değerli bir çinko kaynağıdır. Çinko, optimal bağışıklık fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur ve yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
Tavuk ve hindi etinde bulunan protein, sağlığımız için gerekli tüm amino asitleri içerdiğinden “tamamlayıcı”dır. İhtiyacımız olan tüm proteini, yağı, vitamin ve mineralleri sağlar.
Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.