Bilgi Merkezi


Çamlı'dan Sürdürülebilir Üretim ve Üstün Lezzet Ödüllü Balıklar

1983 yılından bu yana, tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinde faaliyet gösteren Çamlı Yem Besicilik, sahip olduğu Deniz Dostu sertifikası (Friend of the Sea) ile ürünlerinin sürdürülebilir oluşuna önem vermektedir. Diğer yandan, Çeşme Ildırı’da yer alan kültür balığı tesisinde yaklaşık 12.000 m2 karasal, 36.500 m2’lik denizsel alanda üretimi yapılan Pınar Balık markalı çipura ve levrek balıkları için iki kez Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü almaya hak kazanmıştır.

Üstün Lezzet Ödülü Değerlendirmesi Nasıl Gerçekleşiyor?

Üstün Lezzet Ödülü Değerlendirmesinde, ürünler üzerinde herhangi bir ambalaj ve işaret olmadan kör tadım bazında, Uluslararası Hedonik Duyusal Analiz methodları baz alınarak test edilir. En güvenilir takibi sağlayabilmek için her ürüne bir kod verilir. Değerlendirme sırasında üreticinin vermiş olduğu talimatlara göre hazırlanır ya da pişirilir ve evde olduğu gibi servis edilir. Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü'nün (iTQi) tadım oturumları ile amacı, her ürünün hedonik lezzetini ayrı ayrı ölçmektir. Her jüri üyesi, tattıkları ürün için Duyusal Analiz Raporu’nda puanlama yapar. Bu puanlama; ürün lezzeti, aroma, yapı, koku, doku ve tadım sonrası ağızda bıraktığı tat gibi kriterler dikkate alınarak yapılır. Ürünler, kendi özelliklerine göre değerlendirilerek farklı ülkelerden gelen jüri üyeleri tarafından büyük panellerde test edilir.

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.