Bilgi Merkezi


Çipuranın Faydaları Nelerdir?

  • Zihin Gelişimini Destekler!

İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde zihin gelişiminde etkisi büyüktür. Hafıza kaybını ve unutkanlığı azaltır. Özellikle hamilelik dönemlerinde bebeğin beyin gelişimi için haftada en az 2 kere tüketilmesi önerilmektedir.

  • Kalp Sağlığını Korur!

Kandaki yağ düzeyinin dengelenmesini sağlayan Omega-3 içeriği ile kalp ritmini düzenler ve kalp krizi riskini önlemeye yardımcıdır. Düzenli balık tüketimi, olası kardiyak aritmileri önleyerek kalp-damar hastalıkları sonucu karşılaşılan ölüm oranlarını azaltmaktadır.

  • Sinir Sistemini Dengeler!

Depresyon ilaçlarının çoğunda bulunan Omega-3 yağı, bağışıklığı güçlendirerek sinir sisteminin dağılmasını önler. Bu yağlar, depresyon tedavisi gören kişilerde doğal antidepresan görevi görür.

  • Kemikleri Güçlendirir!

Çipuranın içeriğinde bulunan demir ve kalsiyum, kemiklerin güçlenmesinde oldukça etkilidir. Protein kaynağı olduğu için kas gelişimine, düşük karbonhidrat oranı ile de sindirim sistemine faydalıdır.

  • Grip Ve Soğuk Algınlığını Önler!

Kış aylarında sık sık rastlanan grip ve soğuk algınlığı, yağ asitleri içeren balık sayesinde önlenmektedir. Haftada minimum iki kez tüketildiğinde bünyeye sağlık kazandırır.

  • Sağlık Dostudur!

Protein doku oluşumunda ve hücrelerin yenilenmesinde büyük rol oynamasının yanında; vücutta yağ birikmesini önleyerek felç ve kanser riskini azaltır. Ayrıca, yüksek tansiyonu önler. Kaliteli yağ içeriği sayesinde damarları tıkamaz. Bol miktarda A vitamini ve fosfor içeriğiyle göz sağlığı için de çok yararlı bir besindir.

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.