Bilgi Merkezi


Hindi Etinin Faydalarını Biliyor Muyuz?

  • Kalp ve Göz Sağlığını Korur!

İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olarak bilinen hindi eti, düşük yağ ve yüksek protein içeriğiyle kardiyovasküler fonksiyonların korunmasına yardımcı olarak kalp sağlığını korumada etkilidir.

  • Mutluluk Hormonu Salgılar, Depresyonun Doğal İlacıdır!

Hindi eti, içeriğindeki triptofan aminoasiti ile serotonin adı verilen mutluluk hormonunu uyarır ve insanların kendilerini mutlu, canlı ve zinde hissetmelerini sağlar. Depresyon, stres ve anksiyete gibi hastalıkları önleyici etkisi vardır.

  • Bağışıklığı Destekleyicidir!

Hindi eti, potasyum, selenyum ve kalsiyum içeriği ile tam bir sağlık deposudur. Bu besini tükettikten sonra vücut, virüs ve bakterilere karşı kendini korur ve sağladığı kalsiyum ve potasyum ile bağışıklık hücrelerini aktive eder. Bu sayede yorgunluk ve halsizlik hissedilmez ve hastalıklara karşı direnç kazanılır.

  • Zihni Güçlendirir, Kansızlığa İyi Gelir!

Hindi eti, zihni güçlendiren ve sinir işlevleri açısından önemli olan niasini (B3 vitaminini) ve bağışıklık sisteminin sağlığı için gerekli olan B6 vitamini içermektedir. Demir minerali açısından da zengin olan bu besin, kansızlığa karşı koruyucu etkiye sahiptir ve insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.

  • Selenyum ve Çinko Zenginidir!

Hücre hasarlarını engelleyen, tiroid fonksiyonlarını düzenleyen ve kanser oluşumunu engellemeye yardımcı bir antioksidan olan metabolik performansı iyileştirici özelliğe sahip selenyum, hindi etinde bulunur. Ayrıca, bağışıklık sistemine destek olan, yaraların iyileşmesini sağlayan, vücudun yağ, protein ve karbonhidratları sindirmesinde önemli rol üstlenen çinko minerali bakımından zengin bir kaynaktır.

  • Yaşlanma Karşıtıdır!

Hindi eti, folik asit (B9) ihtiyacını karşılar. Özellikle hamileler için çok önemli olup  anne karnındaki bebekleri doğum sakatlıklarına karşı korur. Güçlü bir antioksidan olan bu besin, yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını geciktirmektedir.

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.