Bilgi Merkezi


Nar Gibi Kızarmış Hindi İle Yeni Yıla Lezzetli Bir Başlangıç Yapın!

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Marinasyon

Hindiyi pişirmeden önce zeytinyağı, sirke veya limon suyu, tuz, biber ve baharatlarla marine edersek daha lezzetli olur. Bu marinasyonda hindimizi buzdolabında 1 gün bekletmemiz yeterli olacaktır.

  • Oda Sıcaklığı

Hindiyi fırına koymadan 1 saat önce buzdolabından çıkararak oda sıcaklığına gelmesini sağlamak gerekir.

  • Lezzet

İsteğe göre baharatlarla karıştırarak hazırlayacağımız tereyağı harcını lezzet vermesi için derinin altına sürmemiz gerekiyor. Ayrıca, eti bıçakla delip içine biberiye, defne yaprağı yerleştirilebilir. Fırınlamadan önce tepsiye yerleştireceğimiz havuç, kuru soğan, sarımsak ve kök kereviz; hindiye ayrı bir lezzet katacaktır.

  • Pişirme Kabının Büyüklüğü

Hindiyi pişireceğimiz kabın büyüklüğü önemlidir. Mükemmel pişme kalitesi için kaba koyduğumuzda çevresinde 5 ile 7-8 cm kadar boşluk olması gerekir.

  • Ağır Pişirme

Hindi, 160 derece ısıda uzun süre pişirilmelidir. 2-4,5 kg arasındaki hindiler 2-3 saatte, 5-7,5 kg arasındaki hindiler 3-4 saatte, 8-12,5 kg arasındaki hindiler ise 4-5 saatte pişer. İsteğe bağlı olarak 220 derecenin ardından 160 derece olarak pişirmeye devam edilebilir. Pişirme torbası ya da alüminyum folyo kullanmayı tercih edilecekse ısı, 175 dereceye kadar çıkartılabilir.

  • Dinlenme Süresi

Fırından çıkan hindimiz, alüminyum folyoya sarılarak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilmeli, ardından parçalara ayrılıp servis yapılmalıdır.

 

AFİYET OLSUN..

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.