Bilgi Merkezi


Süt İçmek İçin 7 Neden!

1. Kemiklerin gelişimi açısından önemlidir...

Mineral açısından son derece zengin olan süt aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Hem yetişkin hem çocuk sağlığı açısından önemli besinler arasında yer alan süt, özellikle büyüme çağındaki çocukların kemik gelişimi açısından oldukça önemli olup, düzenli tüketimi, onların bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarına ve ileri yaşlara geldiklerinde sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına destek olur.

2. Kalp ve damar sağlığını korur...

Süt protein, kalsiyum, B vitamini, mineral ve düşük miktarda yağ içeriğine sahiptir. Hipertansiyon tedavisinde sütün olumlu etkilerinin yanında, hipertansiyon için kullanılan bazı ilaçların olumsuz etkilerini azaltmada da yararları olduğu saptanmıştır. Kan basıncını dengelediği için yüksek kan basıncından kaynaklanan kalp hastalıklarından da koruma özelliği vardır. Sağlıklı bir kalp için günlük olarak tüketilmelidir.

3. Cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını önler...

Dokuların ve hücrelerin yenilenmesini sağlar. Bu sayede, vücudumuzda oluşan yaralar çok daha çabuk iyileşir, hücreleri onarır ve güçlendirir. İçeriğinde bulundurduğu proteinler, A vitamini ve çinko ile cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını engeller.

4. Beyne ihtiyacı olan enerjiyi sağlar...

Yediğimiz besinlerin insanın hafıza, zeka ve konsantrasyon gücü üzerinde çok önemli bir etkisi vardır. Süt beyin için de faydalıdır ve beynin ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. İçerdiği yüksek protein ile vücut dokularının gelişmesine yardımcı olur, odaklanma yeteneğini ve hafızayı güçlendirir. 

5. Göbek yağlarını yakar...

Özellikle aşırı stres, karbonhidrat tüketiminin çok, protein ve kalsiyum alımının yetersiz olması ve menopoz gibi durumların sebep olduğu bölgesel kaynaklı kilo artışlarını engellemede süt tüketimi en iyi çözümler arasındadır. Süt, vücuttaki yağları yakmada yardımcıdır. Yapılan araştırmalara göre; orta dereceli kalori kısıtlaması yapılan, az yağlı bir diyetin uygulandığı kişiye özel beslenme programında, günde 2 bardak süt tüketmek yağ yakımı için yeterlidir. İçerdiği kaliteli protein ve lioneik asit gibi yağ molekülleri ile kilo kontrolüne yardımcı olur. 

6. Bağırsak kanserini önler...

Sütte bulunan kalsiyum, bağırsaklarda kansere yol açabilen fazla asitleri yok eder ve böylece sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Ayrıca sütün içeriğindeki ''Asidofilis" ''bakterisinin de bağırsak kanserine karşı etkili olduğu söylenmektedir. Günde 2 bardak süt içen kişilerde bağırsak sorunlarına, hatta bağırsak kanserine pek rastlamadığı gözlenmiştir. 

7. Osteoporozdan korur...

Halk arasında kemik erimesi olarak bilinen bir hastalık olan Osteoporoz, kemik yoğunluğunun azalmasıyla karakterizedir. Bu noktada; süt ciddi bir kalsiyum, fosfor ve Vitamin D kaynağı olduğu için bu hastalığın engellenmesinde önemli bir yere sahiptir. 50 yaş sonrasında, 2 kadından 1’i ve 4 erkekten 1’inde osteoporoza bağlı kırıklar görülür. Yaşla beraber kemik yoğunluğunda azalmanın önüne geçebilmenin en iyi yolu kalsiyum ve D vitamini almaktır. Günde 2-3 porsiyon süt tüketimi kalsiyum alımı için önerilmektedir. 

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.