Blog

Larvi 2013 & 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Larvi 2013 & 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Eylül ayı içerisinde şirketimizden arkadaşlarımızın da katıldığı 2 önemli bilimsel sempozyum gerçekleştirildi.

LARVİ 2013 sempozyumunun 6.sı, 2-5 Eylül 2013 tarihlerinde Belçika Gent’te düzenlendi. Bu sene 50 ülkeden 400’den fazla katılımcı ile gerçekleştirilen sempozyum, her dört yılda bir Gent Üniversitesi ve Norveç Bilim Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Sempozyum, akuakültürde larval yetiştiriciliğin her alanında çok değerli bilimsel çalışmaları içeriyor. Larvi sempozyumunun bir başka önemli noktası ise üretici ülke ve firmalar ile akademisyen kadroları bir araya getirmesi.

Sempozyumda larval besleme, anaç yönetimi ve yeni türler ile ilgili çeşitli konuları içeren 43 seminer ve 111 poster sunumu gerçekleştirildi. Bir EU COST (European Cooperation in Science and Technology) aksiyonu olan “Larva NET “ isimli proje detayları hakkında bilgilendirme yapıldı. “Avrupa akuakültüründe larval üretimin kritik başarı kriterleri“ nin araştırılmasına yönelik proje sempozyumda ele alınan bir başka proje oldu.

Gent Üniversitesi Akuakültür birimi kurucularından ve LARVI sempozyumlarının düzenleyicisi olarak bilinen Prof. Dr. Patrick Sorgelos 'un emekliye ayrılışı nedeniyle sempozyumların bundan sonraki seyri ise merak konusu. Sempozyum, akuakültür endüstrisinde larva yetiştiriciliği üzerine özelleşmiş en bilimsel ve güncel  bulguların aktarıldığı sempozyum olarak biliniyor.

3-6 Eylül 2013 tarihinde ise İstanbul Üniversitesi'nde 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumun düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Meriç Albay, sempozyumun temasını “Su Ürünlerinde Biyoteknoloji“ olarak açıkladı. 3 ayrı oturumun gerçekleştiği organizasyon, su ürünleri alanında çalışan özel sektör, akademisyen ve tedarikçileri aynı platformda buluşturdu. 65 sunumun gerçekleştirildiği sempozyumun son gününde yapılan değerlendirme paneli “Su Ürünleri Hastalıkları Teşhis ve Tedavisinde Yaşanan Yetki Sorunları : Otorite Kim Olmalı?“ konusunda gerçekleştirildi.

Hararetli geçen paneldeki soruyu sizlere de soruyoruz.. Su Ürünlerinde hastalıkların teşhis ve tedavisi kimin yetkisinde olmalı?

Sevgilerimle,

Deniz İşletmesi Ar-ge, Şeyma Tarkan 

Şeyma Tarkan
Pınar Balık Larva Larva 2013 Larva Net Akuakültür Aquaculture Disease Pinar Balik Hastalık

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.