Faaliyetlerimiz

Kanatlı Besicilik

1997 yılında Türkiye'de ilk beyaz hindi üretimine başlayan Çamlı, sözleşmeli üretim modeli ile hindi besi faaliyetini sürdürmektedir. Üretilen hindiler, Pınar Et tesislerinde işlenerek yüksek kaliteli hindi eti olarak tüketiciye sunulmaktadır. Hindi yemi üretiminden hindi etinin tüketiciye ulaştırılmasına kadar uygulanan tam entegre model ile tüm zincir kontrol altında tutulmaktadır.

Hindi üretim prosesinde ithal kuluçkalık hindi yumurtaları, hindi kuluçkahanesinde üretim sürecine alınmaktadır. Yurtdışından ithal edilen kuluçkalık hindi yumurtaları seleksiyondan geçirilip tek tek kontrol edilerek özel tepsilere dizilmekte, 14.112 yumurta kapasiteli 32 adet gelişim makinesi ve 4 adet çıkım makinesiyle 28 günlük bir süreç sonucunda civci haline dönüştürülmektedir. Bu süre içerisinde kuluçka makinelerindeki sıcaklık, havalandırma, nem ve yumurta duruş pozisyonları bilgisayar sistemiyle takip edilir. Kuluçkahane yıllık 5 milyon 400 bin yumurta yükleme kapasitesine sahiptir. Yumurtadan çıkan sağlıklı civcivler uzman seksörler tarafından cinsiyetlerine göre ayrılmakta; aşılama, gaga kesme ve kutulama işlemleri de son teknoloji PSP makinasında tam otomatik olarak yapılmaktadır. Kuluçkadaki tüm süreçler, İyi Tarım Uygulamaları kapsamında gerçekleşmektedir.

Çamlı, hindileri İzmir, Manisa, Muğla ve Denizli illerinde ortalama 77 üretici ile 160 bin metre kare kapalı alanda ve kendisine bağlı Seferihisar çiftliğinde yetiştirmektedir. Çamlı için en önemli kriter, hindileri biogüvenlik ve hayvan refahı standartları çerçevesinde yetiştirerek, tüketici için kalite, güvenli ve sağlıklı hindi eti üretmektir. Çamlı Yem Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Çamlı ürünlerinde (yem, civciv, kesimlik hindi) gıda güvenliğini tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak ve gıda güvenliği konularında ilgili taraflarla gerekli iletişimi sağlamak amacıyla kurulmuştur.

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.