Blog

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

Toprak ve tohum kullanarak bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretilmesine tarım denilmektedir. Tarım, çiftçiler için başlıca geçim ve üretim kaynağı olup tarımla ilgilenen, üretimde bulunan insanlara “çiftçi” denilmektedir. Tarihin en eski mesleklerinden olan çiftçilik, insanlık tarihi kadar eski olup dünyanın en itibarlı işidir. İnsanların doyurulması, beslenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması gibi işlevlerinden dolayı çiftçilik her zaman dünyanın en onurlu işi olmuştur. Çiftçilik hem bir meslek, hem de bir yaşam biçimidir.

Dünyada tarım ve gıda giderek daha fazla dikkat çekmeye başladı. Küresel iklim değişiklikleri, hızlı nüfus artışı, yetersiz kalan gıda üretimi ve azalan küçük işletmeler insanoğlunu ve tüm ülkeleri endişelendirmeye başladı. Dolayısıyla tarım, günümüzde dünyanın en önemli stratejik sektörlerinden birisi olmuştur. Bu nedenle tüm dünya ülkelerinde korunan ve desteklenen bir sektördür.

Tarım sektörü, Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişmesinde çok önemli görevler üstlenmiştir. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bugün dünya üzerinde olmayacaktık" demiştir.

Tarım Sektörü Neden Desteklenmelidir?

  • Sanayi sektörünün ham madde ihtiyacını karşılaması,
  • Ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilirliği,
  • Toplumun beslenmesi için stratejik öneme sahip olduğu,
  • Tarımsal üretimin uzun bir zaman aldığı
  • Ulusal ve küresel gıda güvencesi,
  • Kırsal ekonomilerin canlanması,
  • Tarımsal ürün fiyatlarındaki istikrarsızlığı azaltmak,
  • Geleneksel gıda ürünlerinin, yerel kültürün korunması ve tarımsal çeşitliliğin devam ettirilmesi,
  • Çiftçi kadınların kırsal alanda çalışma hayatına katılımı için mutlaka desteklenmesi gerekmektedir.

Çamlı Yem Besicilik, odağında “sağlıklı gelecek nesiller yetiştirme” olan faaliyetleri ile bitkisel üretimden yem üretimine, hayvancılıktan kültür balıkçılığına kadar uzanan geniş bir alanda sorumluluk bilinci ile ülkemize uzun yıllardır katkı sağlamaktadır. Ayrıca sözleşmeli bitkisel ve hayvansal üretim için çiftçilerimizle işbirliği yaparak bölgesel ekonomiye katkı sağlamakta, düzenlediği eğitimler ile sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmektedir.

Gecelerini gündüzlerine katarak, toprakları alın terleriyle işleyen, emeği ile ülkeye katkı sağlayan, elinin değdiği her şeyi güzelleştiren tüm çiftçilerimizin Çiftçiler Günü'nü kutlarız.

Süleyman Güler
Bitkisel Ve Hayvansal Ürünlerin Üretimi Çiftçilerin Başlıca Geçim Kaynağı Tarım Çiftçi Çiftçilik Tarım Sektörünün Desteklenme Sebepleri

E-Bülten Kayıt Olun

Duyuru ve haberlerimizi takip etmek için e-bültenimize kayıt olunuz.